Om Trädmästarna

Sedan 1995 har vi vårdat Sveriges träd och arbetat för långa och goda relationer till våra beställare och deras träd. En omsorgsfull och hållbar trädförvaltning kräver kontinuitet och kunskap.

Vi arbetar för vackra, problemfria, säkra, långlivade och hållbara trädbestånd.

Trädmästarna etablerades i Stockholm 1995 av arboristerna Jason Webb och Daniel Daggfeldt. Efter tre års arboriststudier på Merrist Wood College i England beslöt de sig för att starta eget och ta det bästa av engelsk trädkultur och modern trädvård till Sverige. Företaget föll i god jord och växte snart till att omfatta ett 20-tal arborister. Trädmästarna är nu etablerade främst i Stockholms- och Mälardalsregionen och är specialiserade på skötsel av skyddsvärda träd och förvaltning av träd i kulturhistoriska miljöer. Vi tror på att skapa goda och långvariga relationer till både uppdragsgivare och de träd vi arbetar med.

 

Arboristen

Arboristen är en film gjord av filmarna Håkan Julander och Åse Fougner i samarbete med Trädmästarna. I filmen följer vi arboristen Elinor Aresunds arbete med att vårda ett gammalt bokträd vid Rosendals slott i Stockholm.

Helikopterassisterad trädfällning

Filmen visar ett högeffektivt sätt att utföra trädfällning i trånga och branta lägen. Tjugo av de tjugosju träden på en skärgårdstomt utanför Stockholm kunde fällas direkt. Men det trånga och branta läget ställde helt nya krav inför de sista sju träden som också skulle fällas.

Organisationer och föreningar som vi stödjer eller är medlemmar i

Relaterade kategorier